Bloggnorge.com // Iren Hobby Kunst
Start blogg

Iren Hobby Kunst

Tro på ein god jord for alle

vev

Desse 4 veggteppene har eg laga på MAS,  eg synest dei vart OK-

veggteppe3zy

veggteppe3y

veggteppe3xy

 

 

 

Er ferdig med dei to veggteppene som eg beskriver lengre nede på sida, (dvs. har ikkje fått montert dei enda).  Eg synest dei vart fine.  Veggteppet med alle fargane blir lagt ut for salg i forbindelse med åpent hus hos MAS.

veggteppe1b

veggteppe2b

 

 

Filleryer

teppe-1

teppe1c teppe1b

teppe1e teppe1d

Har laga fillerye på MAS (bildet over) .  Er godt fornøyd med det blå-grønne, er ikkje fullt så fornøyd med det rødlige, (fotografen derimot likte best det rødlige).  Det var første gangen eg har vevd filleryer så resultatet vart litt hompete her og der.  Begge to har ein størrelse på 3×1 meter, og planen er å legge dei ut i gangen vår.

Ideer

akle1

  Under Digitalt museum finnar man mange gamle norske åkler https://digitaltmuseum.no/search?query=%C3%A5kle .

vevx

Eg har forandra litt på mønsteret underveis, eg valgte den i midten under,  den var litt reinare i uttrykket mhp. Orange, lilla og rosa, ellers var den jo litt fin den i ulike blå-grønne toner også, dersom det er nokon som får lyst til å ta mønster ideene som eg presenterer så er det fritt fram.  Det hadde vært gøy om nokon i så fall hadde sendt bilde av det ferdige arbeidet (irensefland.is@gmail.com), så kunne eg ha presentert det her i bloggen min sammen med navnet på kunstneren.

aklep

Det er som sagt på MAS ( http://www.mas-s.no/ ) eg vever løpere, tepper og veggbilde ol.

aklez1

Nå er det like før eg er ferdig, eg har ikkje klart å følge mønsteret eg har laga slavisk men det gjer da ingenting :-), lengda på ‘Åkleet’ blir ca 110.  Bildet av det ferdige produktet kjem seinare når eg har fått tatt det av veven.

aklez2

Eg valgte å fortsette på den samme veven etter at eg var ferdig med teppet over og lage ein ny variant av det samme teppet.  Under kan man sjå eit utsnitt av det.  Dette teppet vil bli til salgs under ‘Åpent Hus’ på MAS http://www.mas-s.no/  . MAS pleier ikkje å ta noko særlig meir enn det matrialet kostar så kom å kjøp.  Der vil også bli lagt ut mykkje anna fint som man kan få kjøpe relativt billig.  Nå er det ikkje dei billigste materialene vi brukar til å lage tinga så det kostar jo litt.  I denne linken kan man finne litt av det som blir laga på MAS.  https://massenteret.wordpress.com/

aakley

Bildet under viser kor langt eg klarer å veve på ein dag på MAS (10.00-14.00).  Det er ca: 25 cm.  (Da bør det bli fint)

aakley2

deer

Her kjem nokre løpera som eg sjølv har laga mønsteret til.  Dette har eg gjort vha. Adobe Photoshop med copy og paste i det uendelige, ein liten beskrivelse av dette vil bli lagt ut under oppskrifter.

Teknikken er Tavlebragd eller Krokbragd (huskar ikkje) men ivertfall ikkje Rosebragd, og veven som er brukt er Monica-vev.

farge-duk

gul-duk

 

svart-gul-duk

 

rød-lilla-duk

 

svart-duk

 

blå-grå-duk

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.