Bloggnorge.com // Iren Hobby Kunst
Start blogg

Iren Hobby Kunst

Tro på ein god jord for alle

Nye prosjekt

 

Når det gjelder å lage nye bilder tenker eg alltid at målet må være å veve dei.  Difor bearbeider eg også nesten alle bildene eg setter sammen til vevbare mønstre før eg seier at nå er eg fornøyd med bildet. Eg har veldig sansen for det litt flate reine uttrykket som er enklest å veve, så det passer bra.  Samtidig beundrer eg dei som vever med dybde, dei som får fargane til å gli inn i kvarandre.

 

Er glad i sola og liker å manipulere bilder av den, her er eit par eksempler:

 

På bildet under har eg lånt koppen til Anne Line Sund  http://kunstnerforbundet.no/kunstnere/767;Anne-Line-Sund/10;Keramikk

Blomstene fant eg på google og med litt photoshop magi fikk eg resultatet under..

Desse grafiske abstrakte formene under kunne vært gøy å veve.

grafisk1

grafikk141

grafisk2

grafikk145

Eg kunne også ha lyst å veve ein vissen blomst.

Kanskje ein av desse Solhatt bilda kan bli fine?

solhatt4

 solhatt2b

solhatt1

solhatt3

Her er eit blad som lå og flaut i ein side bekk i fjor sein sommer.  Kanskje kan eg veve det?

bladet

Her er eit fargerikt høstblad fra???

blad2

Var ein tur i Botanisk hage på Tøyen og fant denne blomsten og også bregnene under.  De hadde vært morsomt å veve.  Blomsten veit eg ikkje navnet på, kanskje andre kan hjelpe meg med det?

blomst22

bregne2

Her har eg tatt ein revebjelle og satt den ned i Eriks vase, kanskje vil eg veve ein av dei etter kvart?

digitalis

revebjelle10

Revebjelle er nokk ein av dei finaste blomstrane eg veit om.

digitalis2

revebjelle3

Bildet under har eg brukt bildet ‘I mørket’ til Ann Naustdal ( sjå http://www.absolutetapestry.com/en/artists/ann-naustdal ) som inspirasjon,  Det samme har eg gjort til Havmannen lengre nede.

nyny-revebjelle med blå bakgrunn

 revebjelle

I hagen nå er tulipanane iferd med å avblomstre, det er når dei er litt visne eg synast dei er mest uttrykksfulle.  Eg tok med meg mammas 60-talls vase og såg kva eg kunne finne.  Vel eg fant denne rosa tulipanen som eg ganske sikkert kjem til å veve i ein eller annan samanheng for den var nyyydelig.

rosa-tulipan3

tulipan3

tulipan5

tulipan4b

.visne blomster

vissne-blomstre

vissenblomst2c

vissenblomst2d

vissenblomst2

Bildene over viser fleire visne blomstre.

Solsikke er også fasinerande.

solsikke

solsikke2

solsikka3

På bilda under har eg eg henta element fra Google og manipulert.  På bildet nederst til høyre  har eg satt inn kannesteinen fra Måløy.

sol-bilder

På bildet under har eg brukt den same sola sammen med eit bilde eg tok av Havmannen fra Mo i Rana.  Dette bildet har eg også tenkt å veve.

havmannen

Bildet under viser eit tenkt Åkle eg kunne tenkt meg å veve, masse kjærringtenner.

kjerring2

Det neste bildet viser eit morsomt bilde fra Don Christensen som eg har delt opp og som eg tenkte eg skulle veve 2 åkler/bilder av.  Bildet fant eg på http://geoform.net/artists/don-christensen/ Der finner man andre bilder fra samme kunstneren samt andre spennande kunstnere.

donchristensen

Nå har eg satt i gang og veve det modifiserte Don Christensen bildet.  Det skal bli julegave og eg håper dei to som skal få det vil like det.  Eg følger ikkje heilt mønstra.  Eg trur det blir fint.

AT-veggbilde

Her har eg igjen funne inspirasjon fra eit bilde fra geoform net som eg tenkte eg skulle veve, lerret og kjerringtenner.

Bettymerken

Bildet under er også henta fra geoform net, her har eg brukt bildet til Scott Malbourn som inspirasjon for mitt eget, kanskje blir det billedvev av det.

scottmalbaurn

Også dette bildet under er henta fra geoform nett og manipulert vha Photoshop.

mejuto

Det neste bildet som eg viser er eit totalt mislykka bilde fra nokre blå blomstra oppe ved Sognsvann.  Men eg tenkte at det kunne være gøy å sjå kva Photoshop klarte å få ut av det.  Resultatet vart det vi ser til høgre eg syntest blomstrane vart stilige.  Nå er det kanskje fortsatt mislykka for vi har mammas hand som forstyrrande element i bildet.  Vel da kan man jo snu på det og sette hendene i fokus.  Så eg bestemte meg for å lage ein serie av alle familie medlemmane sine hender og da sjølvsagt gjære dei vevbare.

mammas-hand

 

Dette er eit bilde av Erik si hand da han var med på NM i sjakk da han var ca. 10 år.  Lahlum var der også men ‘Bare Egil’ var der kanskje ikkje, men han passa så fint inn i bildet.  Unnskyld for at eg har laga dette bildet utan å spørre først.

eriks hand3+lalum+egil

Samboeren sine hender binder fluger av og til.  Han har binda dei vi ser her men dei er muligens blitt forstørra ein smule.

jantores-hand

 

 

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.