Bloggnorge.com // Iren Hobby Kunst
Start blogg

Iren Hobby Kunst

Tro på ein god jord for alle

Kunst

Tom Gundersen

På forsida har eg tatt Dag Solstad fra Tom Gundersen og putta han inn i mitt bilde.  Eg driver stadig og bearbeider Tom Gundersen sin Dag Solstad da eg synest den er enkel og stilfull.

Tom Gundersen har mange kule og ikkje minst vevbare bilder.  Her er eit knippe av dei eg likar best:

Tom Gundersen3 Tom Gundersen

Tom Gundersen4 Tom Gundersen1

Det siste bildet er henta fra kunstnerforbundet ( http://www.kunstnerforbundet.no/kunstnere/121  ).  Følg linken og man vil få sjå fleire av verka til Tom Gundersen (samt mange andre kunstnere)
Her kjem mine varianter:
dag1 dag3

På bildene over har eg tatt element fra 2 andre kunstnere og, er det nokon som kan hjelpe meg med kven?  Sola er fra bildet ‘Morgen’ til Turid Juve ( http://www.turidjuve.com/index.htm ) .   Skulle eg ha vevt han ville eg nokk ha valgt bildet som er beige og ikkje gult.  Skal tru om det er greit for Tom Gundersen og Dag Solstad.  Kva eg gjorde før eg nå har lagt ut bilda på nett var det jo ingen som såg men ting blir jo litt meir kompliserte når det ligger åpent for alle.

solaog båten

På bilda over har eg også brukt mann i båten (huskar ikkje kunstneren) og satt sammen med to andre figurar fra Tom Gundersen (Gerhardsen II og Arne Nordheim).  Sola er eit bilde av ei sol fra verdensrommet som eg har manipulert og som eg også har brukt i ein rekke andre bilder (sjå kommande prosjekt)

 

Gunnar S. Gundersen

Blomqvist hadde nylig ein utstilling fra Gunnar S. Gundersen.  Den dro eg og Marit, ei god venninne fra MAS, på.  Vi var begge enige om at det var ein flott utstilling.  Blomqvist ga også ut eit hefte med veldig mange av verka til Gunnar S. Gundersen det er sikkert mulig å få kjøpe det dersom man kontaktar Blomqvist.  Nå sjekka eg og det heftet kosta berre 100.-, (eg trur vi betalte 150 hmm… men så fikk vi ein fantastisk omvisning med guide). ( https://www.blomqvist.no/eng/Auction/Order-catalogue )

Her er nokon av  bilda som eg har foreviga med mobilen min :

gundersen3         gundersen4

gundersen2      gundersen1

Bildet med den svarte sola er eit av dei mest kjente bilda hans:  Svart Sol,  bildet med den reelle sola bortsett fra at den er blå er mitt Photoshop manipulerte bilde som eg sjølvsagt har gjort vevbart.  Den blå sola var eit bilde av sola tatt fra verdensrommet som eg da gjorde blå vha. Photoshop.  Under kategori kommande prosjekter viser eg fleire bilder der eg har brukt denne blå sola.

irenoggundersen2

Under vises bilde av Anna Eva Bergman GB11-1957 Sol. Norsk kunstner 1909-1987.

Eg har vha. Photoshop laga variantar av dette bildet:

Andre variantar:

 

 

Under billedvev sida har eg også vevd eit bilde som eg har fått innspirasjon fra Anna Eva Bergman.Suzan Frecon er ein annan abstrakt kunstner som har laga mykkje fint som også er godt egna til å veve.

Under viser orginalen til Suzan Frecon og nedafor der er mine variantar.

Edvard Munch

Ein annan kunstnar eg likar veldig godt, ivertfall nokre av bilda hans (ikkje Skrik) er Edvard Munch.  Dette skyldest ikkje minst det at dei virkar å være vevbare.

Det første bildet har eg fotografert i Munch Museet  http://munchmuseet.no/  Det andre bildet, Sola, befinner seg i universitetsaulaen i Oslo.

 

kvinne med valmue the-sun-1916

 

moon-light-1895 the-wave-1921

 

The Athenaeum-munchxx

Nikolai Astrup  ( http://nikolai-astrup.no/ )

Har også laga mange bilder det hadde vært gøy å veve, under har eg funne fram nokre av dei.

trærogsnøfjell plognatten ingergrimsbø klokkeren portrettavfrokenb sunnfjordjente

Bildet over viser Portrett av Frøken B, udatert, olje på papir, 36,3 x 23 cm.  Henne har eg vevd, sjå under billedvev

Bildet under er ei tegning av ei Lilje som Nikolai Astrup gjorde til eit Åkle, om Åkleet eksisterer det veit eg ikkje.  Har laga variantar vha. Photoshop.

liljeastrup2

Andre mønstre til Åkle laget av Nikolai Astrup kan man finne i samlinga til Jølstra Museet som er eit privat museum og kunstgalleri ( http://fiskeguiden.no/museet/index.php )

akle-nicolay1 akle-nicolay2

akle-nicolay3 akle-nicolay4 akle-nicolay5

 

Gerhard Munthe

Alle bildene under med Gerhard Munthe er henta fra Digitalt Museum ( http://digitaltmuseum.no/ ).  Dersom man søker på Gerhard Munthe under da Digitalt museum vil man få opp 28 sider med spennande objekter assosiert med Gerhard Munthe.

diginordlysdøtremunthe

digisortehestemunthe

Exif_JPEG_PICTURE

Exif_JPEG_PICTURE

digidenrødehanemunthe digibrennendehjertemunthe NOR Ekstase

gerhardmunthedigitaltmuseumdigitaltmuseum akle

digovnskjermmunthe digputetrekkmunthe digputemunthe

 

Mark Rothko

Ein abstrakt kunstner som er ein inspirasjonskilde er den amerikanske kunstneren Mark Rothko http://www.wikiart.org/en/mark-rothko  (1903-1970)  Han har nokre flotte fargekombinasjoner (som man kan bruke på både bilder og løpere og filleteppe).  Her er nokon av dei eg likar best.  Bildet med rosa, kvitt, svart, og gult vart i 2007 solgt for 72.84 millionUSD.

no-17-1961(1)_jpg!Blog Mark Rothko

 

dia51

dia51

not_detected_242132_jpg!Blog

 

 

Her er mine som eg har gjort vevbare, nå er bilda til Mark Rothko også ganske vevbare:

tulipan-8 tulipan-8c

 

tulipan-8d

 

Sevan Melikyan

Ein annan kunstner som bruker digitalt medie til å skape egne  bilder med inspirasjon av andre bilder er Sevan Melikyan. http://www.sevanmelikyan.com/

melykan

Mary Kircher

Under har eg brukt eit bilde av Mary Kircher ( http://americantapestryalliance.org/artists/mary-kircher/  ) som inspirasjonskilde og laga ein rekke nye.    Nokre av dei passar best til billedvev.  Dersom man går inn på sida ‘Vev’ så kan man sjå at også der har eg bilder som er inspirert av desse bildene.  Kanskje vil eg veve eit av bilda etter kvart.


marykirche2r

Eit par andre bilder av Mary Kircher seest under

Marykircher2 marykircher3 Mary-Kircher-Momentum

 

 Mary Zicafoose

Ein annan amerikansk textil kunstner eg har henta inspirasjon fra er Mary Zicafoose ( http://www.maryzicafoose.com/ )

Her kan man sjå nokre av bilda hennar, fleire finnar man under linken over.

Under sida ‘vev’ ser man varianter av det første bildet som eg har laga til ‘Åkle’ .

maryzicafoose1 maryzicafoose5 Maryzicafoose7 mayzicafoosemaryzicafoosezicafoosem133

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Annonser

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.