Categories
vev

Løvetann (Taraxacum officinale)

Denne løvetannen sto lagelig til for fotografering og bildebehandling til vevbart format.

 løvetann5

Litt om planten, teksten under er kopiert direkte fra: http://no.wikipedia.org/wiki/Vanlig_l%C3%B8vetann

Navnet «løvetann» kommer fra gammelfransk dent-de-lion, som bokstavelig oversatt betyr «tann-av-løve». På norsk er ordene byttet om, slik at man får «løvetann». På engelsk heter løvetann dandelion, en anglifisering av dent-de-lion.

Det moderne franske navnet på løvetann er pissenlit (= piss-i-seng), fordi planten virker vanndrivende. Linné poengterte bivirkningene av å spise løvetannsalat, «hvorfor Hollenderne ey gierne giver sine Børn den om Aftenen, paa det de ey maae pisse i sengen.» Det latinske navnet Taraxacum skal stamme fra et arabisk ord for sikori, mens leontodon er gresk for «løvetann». På norske dialekter finnes navn som «gullbaust», «lekkjeblom», «koppeloppe». På dansk heter løvetann Fandens mælkebøtte, på svensk maskros

Da veit vi det 🙂

By irenhobbykunst

Hei Eg har lyst å blogge litt om kunst eg likar og mine hobbyer som er forming, veving, pappmasje, strikking , hekling og generelt tekstil bilder med ulike matrialer. Eg legger også inn tips og oppskrifter på diverse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.